Omiljeni cvijet Ane Rukavine 2015.

Aktualno 4. travnja 2015

Humanitarna prodaja tulipana, najdražeg cvijeta Ane Rukavine, kao potpora njezinoj zakladi, održana je u subotu u organizaciji SDP-ovog Socijaldemokratskog foruma žena na samoborskom Trgu kralja Tomislava, a u akciji je sudjelovala i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, te gradske vijećnice i vijećnici. Humanitarnom akcijom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” podupire se rad Zaklade Ana Rukavina na prikupljanju uzoraka za Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zaklada omogućava funkcioniranje hrvatskog registra dobrovoljnih davatelja, a 44 donora su pomogla pacijentima u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine smo prvi puta poslali mladog stručnjaka iz Hrvatske na godinu dana studijskog boravka u SAD gdje će usavršiti znanja o leukemiji i limfomu.

Samoborke i Samoborci su se ove, kao i prethodnih godina , u velikom broju pridružili akciji i svojim novčanim doprinosom podržali rad Zaklada Ana Rukavina. Na tome im veliko hvala! Pokazali su veliku podršku i svijest o važnosti Registra koštane srži koji spašava živote. Javili su nam se i oni već registrirani darovatelji, koji su spremno podijeli svoja iskustva sa okupljenim građanima.