Potpisivanje koalicijskog sporazuma

Aktualno 4. travnja 2017

Svečanim potpisivanjem koalicijskih sporazuma na razini Grada Samobora i Zagrebačke županije, u samoborskoj Galeriji Prica u nedjelju, 2. travnja, čelnici HSS-a, SDP-a, HNS-a i Hrvatskih laburista – Stranke rada, potvrdili su zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima.
Predsjednik Hrvatske seljačke stranke i gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak i predsjednica samoborskog Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske Sanja Horvat Iveković potpisali su sporazum kojim će i na ove izbore izaći sa zajedničkom listom kandidata na čelu s Krešom Beljakom, koji očekuje i svoj treći uzastopni mandat gradonačelnika Samobora. I gradonačelnik Beljak i njegova zamjenica Horvat Iveković u svojim su kratkim obraćanjima svojim članovima, simpatizerima, gostima, i zaista brojnim medijima koji su pratili ovo događanje, još jednom naglasili kako njihova koalicija u Gradu Samoboru odlično funkcionira, potvrdivši to s primjerima ostvarenih projekata, kojima se Grad Samobor po svim relevantnim parametrima i anketama ističe po kvaliteti života svojih stanovnika ne samo u županiji, već i na razini države.
Potporu dugogodišnjem HSS-ovom županu Zagrebačke županije Stjepanu Kožiću, ujedno i zajedničkom kandidatu za novog župana, osigurali su SDP, HNS i Hrvatski laburisti, čiji su čelnici potpisali sporazum o zajedničkoj kandidacijskoj listi za ove izbore.
Tim povodom prisutnima su se obratili župan Stjepan Kožić, predsjednik SDP-a Davor Bernardić, predsjednik županijske organizacije SDP-a Mihael Zmajlović, predsjednik laburista David Bregovac i predsjednik županijske organizacije HNS-a Dubravko Ponoš.