Dan starijih osoba 2016.

Aktualno 2. listopada 2016

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Slogan Svjetske zdravstvene organizacije i UN-a “Stariji ljudi kao nova snaga za razvoj” upućuje na osiguranje aktivnog zdravog starenja.
Članovi samoborskog SDP-a, tradicionalno, obilježili su taj dan na glavnome samoborskom Trgu i na Tržnici u Bregani podjelom domaćeg voća, mandarina i jabuka, sugrađanima starije životne dobi. Također su voće odnijeli u Mikrodom Crvenog križa Samobor i u Dom za starije i nemoćne u Bregani, gdje su se štićenici vrlo obradovali voću, a i druženju.
Akciji se odazvalo mnogo sugrađana starije životne dobi, koji su su radosno prihvatili čestitke za njihov dan i iskoristili priliku za razgovor sa zamjenicom gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković o teškoćama i problemima koji ih muče, te predlagali ideje kako poboljšati njihovu kvalitetu života, a pohvalili mjeru za koju je sredstva osigurao Grad- božićnicu za umirovljenike, koja će im uljepšati Božić.
Uz druženje i razgovor, voće su SDP-ovci brzo podijelili i sljedeće godine sa još više voća nastaviti akciju.